Tájékoztató a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

 

 

 

 Tisztelt Vései Polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus járvány miatt március 16. (hétfőtől) az alábbi intézkedéseket tettük meg:

- Az általános iskolában is áttérnek a távoktatásra, az intézménybe való belépés korlátozva lesz. A község fenntartásában levő intézményeinkben is meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy a vírus terjedését lassítsuk.

- Szüneteltetjük az óvodai ellátást. Azok számára, akik semmiképp nem tudják megoldani a gyermekük otthoni felügyeletét, ügyeleti ellátást biztosítunk az intézményben, de kérjük, ezt csak a végső esetben vegyék igénybe.

- Az általános iskolások részére az ebédet a nyári étkeztetéshez hasonlóan oldjuk meg.

MÁRCIUS 17. KEDD-től az ebédet az iskola konyháról lehet elvinni, saját éthordóban. ( A Vésére iskolába járó, nem vései diákok a lakóhelyükön, hasonló módon vehetik át az ebédet.)
- Bezárjuk a kultúrházat, és a könyvtárat. Az intézményben hétfőtől minden program, összejövetel elmarad.

- A házi segítségnyújtás továbbra is fennmarad, az ebédkiszállítás az eddig megszokott rendben történik. Községi szinten megszervezzük a további segítségnyújtás lehetőségét. Az idős és egyedül élő, a mozgásukban korlátozott vagy egyéb krónikus betegségben szenvedő polgárok részére – igény esetén - bevásárlásban segítséget nyújtunk.

- Az önkormányzati hivatalban korlátozzuk az ügyfélforgalmat. Kérünk mindenkit, hogy ügyeit telefonon vagy emailben intézze.

- A kötelező karanténba került polgárok ellátását szükség esetén az önkormányzat biztosítja.

A koronavírust nem lehet megállítani, a vírus terjedésének lassításában azonban mindannyiunknak felelőssége van! Kérek mindenkit, hogy az emberi érintkezéseket csökkentsék a minimumra, aki teheti, vegyen ki szabadságot, maradjon otthon. Az idősek a legveszélyeztetettebbek, közösségbe lehetőleg egyáltalán ne menjenek, maradjanak otthon, ellátásukban segítsük őket, de inkább telefonon beszéljünk velük. A március 11. elött külföldről hazatérőktől is azt kérem, hogy vállalják az önkéntes kéthetes karantént és ne látogassák idős hozzátartozóikat ! Baráti társasági összejövetelekről, bulikról is mondjunk le. A fiatalok ne együtt tanuljanak, a hazajött egyetemisták se keressék fel egymást. Sok múlik most rajtunk, figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Bertók László
polgármester


2020. május 05., kedd 08:27

Vissza